Sociaal Domein

BIJDA B.V. is al jarenlang succesvol als het gaat om het opleiden van werknemers in de groenvoorziening. Duizenden vaklieden hebben al een training gehad in het veilig werken met verschillende arbeidsmiddelen. Naast de ervaring die is opgedaan met mensen uit deze branche is er ook ruime ervaring met andere doelgroepen, zoals de Sociale Werkvoorziening, zorginstellingen en re-integratie. Kortom, met iedereen die onder de participatiewet valt. Deze kennis en ervaring zetten wij sinds 2014 in om kandidaten een kans te geven op de arbeidsmarkt in de vorm van een leerwerktraject.

Uitleg sociaal domein

Wat houdt het leerwerktraject in?

In een periode van maximaal 6 maanden worden deelnemers opgeleid voor en begeleid naar een uitvoerende functie in het groen. Ook uitstroom naar andere branches zoals bouw, asbestsanering of logistiek is mogelijk.

Een traject dat nieuwe kansen biedt aan iedereen die aan het werk wil, maar daarbij ondersteuning nodig heeft. Kortom alle mensen die onder de participatiewet vallen. Een goede opleiding en (persoonlijke) begeleiding zijn belangrijke pijlers binnen het traject. Hierdoor worden de kansen op de arbeidsmarkt vergroot. Door de deelnemers dagelijks te trainen en te begeleiden tijdens het traject kunnen zij in relatief kort tijdsbestek voldoende vakkennis, relevante werkervaring en werkritme opdoen.

Wat bieden we de deelnemer?

  • Intensieve begeleiding door een vaste werkcoach en een erkende jobcoach
  • Instructie van een vakbekwaam docent
  • Lesmateriaal/naslagwerk
  • Trainingen VCA, Veilig werken langs de weg, Veilig werken met de motorkettingzaag, bosmaaier, motorheggenschaar, bladblazer en kleine grondverzetmachines
  • Gebruik van PBM’s en goedgekeurde machines
  • Vervoer van het trainingsinstituut naar de trainingslocaties
  • Een netwerk van verschillende werkgevers in het groen

Het leerwerktraject is vooral voor deelnemers met niveau 2, 3, 4 of 5 op de participatieladder.