Onder arbeidsmiddelen vallen alle hulpmiddelen die je tijdens het werk gebruikt. Dit varieert van gereedschap en machines tot componenten van procesinstallaties.

Veilig werken

Om de veiligheid en gezondheid van werknemers te beschermen is de werkgever verplicht om de werkplek zo veilig mogelijk te maken. Het regelmatig inspecteren en keuren van arbeidsmiddelen is dan ook een onderdeel van de wettelijk gestelde eisen. In Nederland zijn deze eisen opgenomen in het Arbobesluit hoofdstuk 7. 

Een keuring helpt gebreken te voorkomen en nog belangrijker: het keuren van machines helpt jou de veiligheid up-to-date te houden.

Onderhoud gereedschap

Gereedschap dient ook goed onderhouden te worden. Dit is belangrijk voor de levensduur van het gereedschap. Daarnaast heeft het goed onderhouden van gereedschap ook voordelen voor de werknemer. Het werken met niet goed onderhouden gereedschap is namelijk veel zwaarder voor de werknemer. Veel onderhoud kan worden voorkomen als de werknemer het op de juiste manier gebruikt. Ook dient het gereedschap goed opgeborgen te worden.

Welke arbeidsmiddelen keuren wij?

Wij zijn gespecialiseerd in het keuren van tuin- en parkmachines en klimmateriaal. Dit doen we bij jou op locatie, of bij ons. Wil je meer informatie over onze keuringen? Vul ons formulier in en wij nemen contact met je op.