Wat houdt het leerwerktraject precies in?

Het leerwerktraject is een traject waarin mensen die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt opgeleid en begeleid worden voor een uitvoerende functie in het groen. Mensen die niet zelfstandig in staat zijn de aansluiting tot de arbeidsmarkt te vinden kunnen terecht in dit leerwerktraject. En daar helpen wij ze dan graag bij.

Wij houden deuren open, waar mensen zelf doorheen moeten

Onze trainingslocaties

Op onze mooie trainingslocaties leert de deelnemer werken met de bosmaaier, motorkettingzaag en diverse tuin- en parkmachines. Ook leert de deelnemer omgaan met mensen, heeft hij voortgangsgesprekken en krijgt hij lessen in VCA.

De deelnemer heeft verschillende cursusmogelijkheden, namelijk:

Onze doelen

Mensen jobfit maken

Wij gaan samen met de deelnemer kijken wat ze nodig hebben om aan de slag te gaan in het groen. Ook hebben wij nauw contact met het werkgeversservicepunt. Als iemand liever aan de slag wil in een andere branche dan het groen, kan dat ook. Wij willen ze positief benaderen én positief inspreken, zodat ze geloven in hun eigen kansen. De deelnemer wordt tijdens dit leerwerktraject op deze manier jobfit gemaakt en werkt daarmee aan zijn toekomst.

Maatwerk 

Wij zijn flexibel in het aanbieden van leerwerktrajecten. Zo hebben wij niet een groot project waar mensen in moeten passen, maar kijken wij juist naar een passende oplossing voor elke deelnemer. Wij passen onze trainingen zo aan, dat iedere deelnemer het kan volgen. Dit is waarom wij trainingen op maat aanbieden. Wij willen iedereen een eerlijke kans geven.

Door het leerwerktraject wordt de kans op werk aanzienlijk vergroot

Intensieve begeleiding door een coach

Wij doen er alles aan om mensen zo goed mogelijk op te leiden. Zo geven wij de deelnemers werkervaring tijdens het leerwerktraject. Zij worden dan begeleid door onze jobcoach. De werkcoach werkt tijdens het traject samen met de kandidaten aan het werken met de motorkettingzaag, bosmaaier en kleine grondverzetmachines. Op deze manier leert hij de deelnemer goed kennen en weet hij de sterke punten te vinden.

Als een deelnemer een dag niet aanwezig is, wordt hij/zij meteen gemist. Hij wordt gebeld door zijn coach, want het is belangrijk om mee te blijven doen. Verder worden de deelnemers ook voorbereid op komende sollicitatiegesprekken en wordt er gewerkt aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Drie Syrische statushouders zijn door ons leerwerktraject bemiddeld naar een nieuwe baan. De drie jongens spraken de taal wat minder, maar wilden heel graag aan de slag. En iemand die wil, kunnen wij altijd helpen. Het traject biedt namelijk kansen aan iedereen die aan het werk wil, maar daarbij ondersteuning nodig heeft. De ene Syrische deelnemer is nu buschauffeur, de ander is elektromonteur en de laatste werkt in de sportwereld. Dit was dan ook een zeer geslaagd traject!

Maak kennis met onze jobcoach.

Dit is Toon, onze jobcoach. Hij is al 8 jaar coach bij BIJDA.

“Je staat als jobcoach echt in contact met mensen, het leukste aan mijn werk is dan ook de vertrouwensband die je opbouwt met de deelnemer. Als jobcoach doe je er dan ook alles aan om mensen uiteindelijk weer plezier in het werk te laten krijgen. Het is belangrijk dat de deelnemer weer een gevoel van eigenwaarde krijgt. Dat hij weet dat er op hem gerekend wordt. Dat vind ik echt de grootste win van mijn werk als jobcoach.”