Weer deelnemen aan de maatschappij

‘Weer deelnemen aan de maatschappij’, zoals dat zo mooi beschreven staat in de Participatiewet. Echter niet zo gemakkelijk als je aan de zijlijn staat. Daarom helpt BIJDA bij dit traject. Zo helpen zij de deelnemers om weer aan de slag te gaan en weer in aanmerking te komen voor een betaalde baan. Daarom begeleidt BIJDA sinds een aantal jaren in haar leerwerktraject deelnemers uit deze doelgroep. Deze prachtige mensen hebben de stap genomen om te willen participeren en op zoek te gaan naar een betaalde baan.

Werkervaring opdoen

Onze werkcoach en zijn deelnemers onderhouden met veel plezier terreinen van opdrachtgevers die het Sociaal Domein een warm hart toedragen. Zo kunnen onze deelnemers vakkennis, werknemersvaardigheden en werkervaring opdoen. Een van deze opdrachtgevers is Paleis het Loo in Apeldoorn. De Paleis tuinen zijn voor de deelnemers een prachtige locatie om aan de slag te gaan. 

Paleis het Loo

Momenteel zijn onze medewerkers één dag in de week aan het werk in de tuinen van Paleis Het Loo. Zij zorgen ervoor dat de gastparkeerplaats, paden en oprijlaan er weer netjes uitzien, de tuinen vrij zijn van onkruid, het groen keurig gesnoeid is en er geen zwerfafval meer te vinden is. Een passende uitdaging voor onze mensen die dit met veel plezier en inzet aangaan. Met zulke afwisselende en mooie projecten worden onze medewerkers voorbereid op de volgende trede van de participatieladder, namelijk de stap naar een betaalde baan (al dan niet met ondersteuning). Zo kan iedereen weer deelnemen in de maatschappij.

BIJDA deelnemers aan het werk bij Paleis het Loo