Motorkettingzaag cursussen

De kettingzaag cursus van BIJDA bestaat uit een theorie- en praktijkgedeelte. Wij hebben verschillende niveaus van cursussen: van geen tot veel ervaring met de motorkettingzaag.

Cursus kettingzaag bij BIJDA

De kettingzaag wordt voor allerlei doeleinden ingezet. Van lichte snoeiwerkzaamheden of het korten van brandhout tot het vellen van zware, moeilijke bomen. Om iedere professional op zijn of haar eigen niveau op te leiden hebben wij verschillende kettingzaag cursussen beschikbaar. Ook kunnen jouw medewerkers het Nederlands Kettingzaag Certificaat (NKC) bij ons halen.

Dé opleider in de groen, infra en bossector

Wij verzorgen trainingen door heel Nederland bij gemeenten, waterschappen, groen-, infra- en hoveniersbedrijven. Wij bieden maatwerk voor alle projecten. Dit houdt in dat de trainingen (bijvoorbeeld de cursus kettingzaag) zowel praktisch als theoretisch aangepast wordt aan het niveau van de deelnemers.

Een zaagcursus op maat

De trainers stemmen vooraf de lesstof af met jouw organisatie. Zo hebben wij direct inzicht in de verwachting van jouw organisatie, het niveau van de deelnemers en met welke praktijksituaties zij dagelijks te maken hebben. Met deze informatie bepalen we onder andere de groepsgrootte, inhoud en omvang van de theorie en totale duur van de training.

Ik wil meer informatie

Instructiewagen zagen onder spanning

Omdat de gevaren van hout onder spanning groot zijn, hebben wij een instructiewagen speciaal voor zagen onder spanning ontworpen. Dit is een aanhangwagen die hout onder spanning na simuleert op élke locatie (dus geen moeilijke uitstapjes meer naar het bos om bomen onder spanning te zoeken).

Het Nederlandse Kettingzaag Certificaat

Het Nederlandse Kettingzaag Certificaat, oftewel NKC, is een certificaat die behaald wordt na het succesvol afronden van de kettingzaag cursus. Met het behalen van dit certificaat bewijst de gebruiker van de kettingzaag dat hij voldoet aan de eisen zoals gesteld in de VBNE (vereniging van bos- en natuurterreineigenaren) richtlijn. Iedere certificering bestaat uit een theorie- en praktijktoets. De volgende toetsonderdelen komen aan bod:

  • Veiligheid
  • Onderhoud
  • Werken met de kettingzaag

Je kan bij een NKC-training op ieder willekeurig niveau instappen. Er is geen vooropleiding voor nodig. BIJDA is gecertificeerd om NKC-examens af te nemen. De NKC-trainingen zijn te volgen in niveau 1 t/m 5. Het certificaat is vijf jaar geldig binnen Nederland.

nederlands kettingzaag certificaat

 

Waar wij voor staan

PERSOONLIJK

De mens als middelpunt

SOCIAAL

Betrokken bij de groep

MAATWERK

Voor alle projecten

Aanmelden voor een kettingzaag cursus

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

contact BIJDA

Vragen? Neem contact met ons op.

Onze certificaten