Ontdek het succesverhaal van het langdurige partnerschap tussen het waterschap en BIJDA op het gebied van opleiding en training. Lees waarom deze samenwerking zo goed werkt.

Het waterschap

Het waterschap, dat verantwoordelijk is voor het beheer en onderhoud van watergangen, dijkverbetering en meer, bedient een groot gebied met ongeveer 1000 medewerkers. Elke vijf jaar maakt het waterschap een ontwikkelplan, met jaarlijkse opleidingsplannen. De afgelopen vier jaar was BIJDA verantwoordelijk voor het verzorgen van deze trainingen en opleidingen.

Diane van Dooijeweert, werkzaam bij de afdeling beheer en onderhoud, is verantwoordelijk voor het organiseren van opleidingen. Judith van Driel  is verantwoordelijk voor het inplannen en regelen van deze opleidingen. In het gesprek met Diane en Judith kregen we inzicht in hoe BIJDA een rol speelt in het opleidings- en trainingsprogramma van het waterschap.

trainingen waterschap BIJDA
Links: Diane – Rechts: Judith

Certificaten up-to-date houden

Diane vertelt ons dat er bijna 1000 medewerkers bij het waterschap werkzaam zijn. Ze benadrukt het belang van jaarlijkse trainingsprogramma’s om de vaardigheden en certificaten van medewerkers up-to-date te houden. Dit betekent dat er voortdurend groepen medewerkers worden getraind en gecertificeerd. BIJDA voorziet het waterschap van deze praktijkgerichte trainingen.

De trainingen

Een aantal trainingen die we geven bij het waterschap:

“De presentielijsten en diploma’s worden altijd keurig afgehandeld en de voorbereiding van de cursussen is van hoge kwaliteit.”

Onze aanpak: praktijkgerichte trainingen

In de uitvoering van trainingen vindt Diane het vooral belangrijk dat de lessen praktijkgericht zijn. BIJDA heeft trainers uit de praktijk, hierdoor begrijpen we tegen welke praktische uitdagingen de medewerkers lopen en kunnen we de trainingen afstemmen op de specifieke werkzaamheden. Dit sluit precies aan bij de visie van het waterschap.

Voor organisaties die waarde hechten aan praktijkgerichte trainingen,  is BIJDA de beste keuze.

Diane hecht veel waarde aan opleiders waar de trainers praktijkervaring hebben, omdat ze merkt dat hun medewerkers daar echt door worden gestimuleerd. “De trainers van BIJDA snappen dat tijdens een training theorie gecombineerd moet worden met de praktijk, daar wordt goed op ingespeeld”. 

Evaluatiemomenten

Periodiek worden er evaluatiemomenten ingepland. Deze evaluaties zijn belangrijk om de kwaliteit van de trainingen te waarborgen en aan de behoeften van de deelnemers en het waterschap te voldoen.

trainingen waterschap bij BIJDA   trainingen waterschap bij BIJDA   samenwerking waterschap en BIJDA   samenwerking waterschap en BIJDA

Over de samenwerking

Wat Diane in de samenwerking als heel prettig ervaart is de laagdrempelige manier van communiceren. Ze zei daarover: “Ik vind het bij een opleider belangrijk dat je goed met elkaar kan overleggen en dat je elkaar begrijpt, dat heb ik bij BIJDA”. 

BIJDA spreekt de taal van het waterschap. Zij snappen voor wat voor groep mensen ze staan.

Diane is enthousiast over de interactieve benadering van BIJDA en hun vermogen om de medewerkers te inspireren door onder andere de trainers met praktijkervaring. Ze waardeert het feit dat BIJDA bekend is met de taal van het waterschap en in staat is om op een effectieve manier in te spelen op de behoeften van de medewerkers. Goede communicatie en begrip tussen de organisatie en opleider is dan ook van essentieel belang, vertelt Diane.

De toekomst

Diane waardeert de samenwerking met BIJDA vanwege de praktijkgerichte trainingen, goede communicatie, en het vermogen om aan de specifieke behoeften van hun medewerkers te voldoen. Of we de trainingen voor het waterschap de komende jaren blijven verzorgen, is afhankelijk van de uitkomst van de aanbesteding die binnenkort plaatsvindt.

samenwerking waterschap en BIJDA

Ben jij benieuwd hoe we jouw organisatie verder kunnen helpen? Neem dan telefonisch contact met ons op 026 – 370 03 10of stuur ons een bericht. We denken graag met je mee en kijken samen naar de oplossing die past bij jouw organisatie.