boomklimmen 1

In de boomklim cursus niveau 1 leert de cursist veilig en verantwoord snoeiwerkzaamheden in bomen uitvoeren. De cursist leert schuifknooptechnieken en de verschillende uitlooptechnieken. Ook leert hij hoe er gewerkt moet worden met handgereedschap en de zigzag als je hoog in de boom zit en op welke wijze er dan gecommuniceerd moet worden met de grondman.

Doelstelling

Het veilig werken op hoogtes in de boom door verschillende werktechnieken, leert de cursist bij de training klim en werktechnieken in bomen 1. Een belangrijk onderdeel van de training is het leren werken volgens de gestelde Arbo-verplichtingen.

Inhoud

  • Veiligheid klimmateriaal
  • Risico’s verkeerd klimmateriaal
  • Boomveiligheid en bouw van de boom
  • Knopen
  • Klimtechnieken en uitloopacties
  • Reddingstechnieken in bomen (theorie en praktijk)

Doelgroep

De boomklim cursus niveau 1 is bedoelt voor European Tree Worker (ETW)-kandidaten, boomverzorgers, hoveniers en groenmedewerkers die professioneel met bomen werken en deze snoeien of keuren.

Waarom BIJDA

Wij geven praktische trainingen om veilig werken te bevorderen. Dat doen we bij jou op locatie, of bij ons in Arnhem. Ook adviseren en ondersteunen wij organisaties. Samen met jou kijken we naar wat er speelt in jouw organisatie en welke oplossing daar het beste bij past. Of het nou alleen een training is, of een plan van aanpak hoe jouw organisatie veiliger kan worden. Bekijk ook onze andere boomverzorging opleidingen, zoals klim- en werktechnieken in bomen 2 en klim- en werktechnieken in bomen 3.