boomverzorger opleiding

Boomverzorger opleiding

Een boomverzorger zorgt ervoor dat bomen gezond worden en blijven. Het is zijn taak om de gezondheid van de boom te waarborgen door hem bijvoorbeeld te onderhouden en bij te snoeien. Bekijk onze verschillende boomverzorger opleidingen.

Opleiding boomverzorging bij BIJDA

Wij verzorgen trainingen door heel Nederland bij gemeenten, waterschappen, groen-, infra- en hoveniersbedrijven. Wij bieden maatwerk voor alle projecten. Dit houdt in dat de trainingen (bijvoorbeeld de opleiding boomverzorging) zowel praktisch als theoretisch aangepast wordt aan het niveau van de deelnemers.

Het vak boomverzorger is een afwisselend beroep. Zo hebben we bij BIJDA ook verschillende soorten boomverzorger opleidingen, namelijk:

Boomverzorger opleiding – klimcursus

Het klimmen in bomen vereist vakkundig gebruik van klimtechnieken en klimmaterialen. Professioneel boomklimmen is een specialistische vaardigheid en niet geheel zonder risico’s.

Er komt veel werk bij kijken om ons natuurlijk kapitaal gezond en veilig te houden. Wil jij jouw medewerkers certificeren tot allround boomverzorgers?

Boomverzorger opleiding – zaagcursus

De kettingzaag wordt voor allerlei doeleinden ingezet. Van lichte snoeiwerkzaamheden of het korten van brandhout tot het vellen van zware, moeilijke bomen. Om iedere professional op zijn of haar eigen niveau op te leiden hebben wij verschillende kettingzaag cursussen beschikbaar: van geen tot veel ervaring met de motorkettingzaag.

Omdat de gevaren van hout onder spanning groot zijn, hebben wij een instructiewagen speciaal voor zagen onder spanning ontworpen. Dit is een aanhangwagen die hout onder spanning na simuleert op élke locatie (dus geen moeilijke uitstapjes meer naar het bos om bomen onder spanning te zoeken).

Meer zaagcursussen

Sinds het begin van 2021 bestaat er een nieuw kettingzaag certificaat: het NKC. Met het behalen van dit certificaat bewijst de gebruiker van de kettingzaag dat hij voldoet aan de eisen zoals gesteld in de VBNE (vereniging van bos- en natuurterreineigenaren) richtlijn. BIJDA is gecertificeerd om NKC-examens af te nemen. Het certificaat is vijf jaar geldig binnen Nederland.

Je kan bij een NKC-training op ieder willekeurig niveau instappen. Iedere certificering bestaat uit een theorie- en praktijktoets.

Boomveiligheidscontroleur

In het kader van de zorgplicht voor bomen speelt de boomveiligheidscontroleur een belangrijke rol in het bevorderen van een veilige omgeving van de boom. Met de boomverzorger opleiding tot boomveiligheidscontroleur leer jij ziektes en (potentiële) gebreken aan bomen herkennen.

Bekijk de training tot boomveiligheidscontroleur

Jouw medewerker(s) aanmelden voor een boomverzorger opleiding

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

contact BIJDA

Vragen? Neem contact met ons op.

Onze certificaten