BVO

BVO staat voor Basis Veiligheid Openbare Ruimte. Dit is een cursus speciaal door ons ontwikkeld voor uitvoerenden in de openbare ruimte. Tijdens onze BVO training leert de cursist omgaan met risico’s met betrekking tot veiligheid, gezondheid en welzijn. De BVO cursus is gericht op de werkzaamheden van de cursist, het sluit dus aan bij de werkzaamheden. Op deze manier verzamelt de cursist op een laagdrempelige manier informatie over de noodzaak van veilig werken.

BVO waarborgt een basiskennis van veiligheid in de dagelijkse praktijk voor uitvoerende medewerkers. Na het volgen van deze cursus is de cursist zich bewust van de noodzaak om veilig te werken.

cursisten die hun BVO examen hebben gehaald

Basis Veiligheid Openbare ruimte bij Weener XL.

Het verhaal van Weener XL en onze BVO training. Een manier om cursisten op een laagdrempelige manier alles over veiligheid in het werkveld te leren.

Lees de hele case

VCA

VCA staat voor: Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers. De VCA cursus is net als BVO gericht op hoe je veiligheid, gezondheid en welzijn op de werkvloer moet toepassen. Het behalen van het VCA certificaat zorgt ervoor dat jouw medewerkers veilig en gezond het werk kunnen uitvoeren in een risicovolle werkomgeving. Een VCA certificaat is geldig voor 10 jaar.

Het verschil

Het verschil tussen BVO en VCA is het niveau. Met de BVO cursus kunnen medewerkers op een laagdrempelige manier alles over veiligheid in het werkveld leren. Voor medewerkers die het niveau van VCA niet kunnen bijbenen is de BVO cursus dus ideaal.