Dit jaar hebben veel bedrijven er weer alles aan gedaan om de veiligheid binnen hun organisatie te bevorderen en hun medewerkers op te leiden. Hier lees je welke 10 trainingen dit jaar het meest gegeven zijn.

#1 Veilig werken met de motorkettingzaag

Op nummer 1 van onze training in de buitenruimte staat: veilig werken met de motorkettingzaag. Om veilig met de kettingzaag te werken is het belangrijk dat je een goede basis hebt aangeleerd. Met deze cursus leer je de kettingzaag bedienen, wat de risico’s van het werken met een motorkettingzaag zijn en hoe je ongelukken kunt voorkomen. Een belangrijk onderdeel van de training is het leren werken volgens de gestelde Arbo-verplichtingen.

> Bekijk de cursus motorketingzaag basis

#2 Veilig werken met de motorkettingzaag onder spanning

Bomen, staand of liggend, staan altijd onder spanning. Bomen kunnen opscheuren, de zaag kan klemmen, takken kunnen wegzwiepen en dat betekent extra risico’s. In deze training ga je hout onder spanning herkennen en het leren toepassen van de juiste werktechnieken om de risico’s te verminderen.

> Bekijk de training motorkettingzaag hout onder spanning

Motorkettingzaag training zagen onder spanning

#3 Veilig werken met de motorkettingzaag voor gevorderden

Als je dikke, zware bomen zaagt of wil zagen, maar je geen certificaat hebt voor het vellen van bomen dikker dan een diameter van 30 cm, is deze training geschikt voor jou. Deze praktijkgerichte training motorkettingzaag voor gevorderden voorziet in het uitbouwen van de basistechnieken.

> Bekijk de training motorkettingzaag voor gevorderden

#4 Veilig werken met de bosmaaier

De bosmaaier is een onmisbaar hulpmiddel om kleine oppervlakten of randen te maaien. Het maaien van grasbegroeiing, ruigten en obstakels is een onderdeel van deze cursus. De deelnemer leert werken met verschillende maaigarnituren, namelijk: de draadkop, slagmes en/of hakselmes. Een ander belangrijk onderdeel van de training is het leren werken volgens de gestelde Arbo-verplichtingen.

> Bekijk de cursus bosmaaier

#5 Veilig werken met tuin&park machines

In de groensector wordt veel gebruik gemaakt van diverse tuin- en parkmachines, zoals: de heggenschaar, kantensteker, motorstokzaag, bladblazer, duwmaaier, etc. Bij al deze machines is het belangrijk dat je er veilig mee overweg kunt. Na deze training buitenruimte ben je in staat om veilig en efficiënt met diverse tuin- en parkmachines te werken en heb je voldoende kennis en vaardigheid om dagelijks onderhoud uit te voeren.

> Bekijk de training tuin- en parkmachines inzetten

training buitenruimte

#6 Veilig werken vanuit de hoogwerker

Personen die werken op hoogte hebben te maken met verschillende risico’s. Deze cursus brengt de deelnemer kennis bij over valbeveiliging, het beperken van risico’s en aan welke veiligheidseisen je moet voldoen. Na afronden van deze cursus kunnen de deelnemers veilig werken op hoogte.

> Bekijk de training hoogwerker

#7 Veilig werken langs de weg

Om veilig te werken langs de weg moeten wegwerkers en werkvoorbereiders de risico’s kunnen inschatten van voorbijrijdende voertuigen. Door het nemen van verkeerde beslissingen, niet opletten of het onvoldoende volgen van de procedures kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. Door het behalen van het certificaat toon je aan dat je veilig langs de weg kunt werken.

> Bekijk de cursus veilig werken langs de weg

#8 Wet Natuur Bescherming niveau 1, 2 en 3

In de wet natuurbescherming staan beschermregels voor de Nederlandse planten- en diersoorten en natuurgebieden. Bij wet natuurbescherming niveau 1 draait het allemaal om het voorkomen en beperken van schade aan flora en fauna in een (risicovolle) werksituatie. Wet natuurbescherming niveau 2 staat in het teken van het herkennen van de risico’s voor de beschermde flora en fauna als begeleider. Bij wet natuurbescherming niveau 3 zorg jij als werkvoorbereider of projectleider voor het voorbereiden, managen en aanbesteden van beheer en onderhoud rondom de buitenruimte.

> Bekijk de trainingen wet natuurbescherming

Wet natuurbescherming 1

#9 VCA basis en vol

Vermijd veiligheidsincidenten, loop geen onnodig risico! Voor diverse beroepen is het noodzakelijk om te beschikken over veiligheidskennis. Deze veiligheidskennis kun je leren bij ons door het volgen van een VCA cursus en examen. Een VCA certificaat is geldig voor 10 jaar.

> Bekijk de trainingen VCA basis en VCA vol

#10 BVO (Basis Veiligheid Openbare ruimte)

BVO staat voor Basis Veiligheid Openbare Ruimte. Dit is een training speciaal door ons ontwikkeld voor uitvoerenden in de openbare ruimte. Tijdens deze training buitenruimte leren jouw medewerkers hoe ze risico’s met betrekking tot veiligheid, gezondheid en welzijn kunnen herkennen én hoe hier op een verantwoorde wijze mee om kan worden gegaan.

> Bekijk de training BVO