vca cursus en examen

VCA cursus en examen

Vermijd veiligheidsincidenten, loop geen onnodig risico! Voor diverse beroepen is het noodzakelijk om te beschikken over veiligheidskennis. Deze veiligheidskennis kun je leren bij BIJDA door het volgen van een VCA cursus en examen.

VCA, wat is het?

VCA staat voor: Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. Dit is een lijst met aandachtspunten en werkmethodes op het gebied van veiligheid en gezondheid. Dit helpt werknemers in een risicovolle werkomgeving veiliger en gezonder te werken. Lees in onze blog wat werknemers én werkgevers moeten weten over het VCA certificaat.

Bekijk onze VCA trainingen

De verschillende VCA niveaus

Een VCA certificaat is geldig voor 10 jaar. In Nederland kennen wij meerdere soorten VCA certificaten. Dit zijn namelijk: VCA basis, VCA vol en VIL-VCU.

  1. VCA basis cursus: de cursus VCA basis die wij aanbieden is voor medewerkers die moeten kunnen laten zien dat ze veilig, gezond en met oog voor milieu en anderen kunnen werken.
  2. VCA vol cursus: de cursus VCA vol die wij aanbieden is voor leidinggevenden of ZZP’ers die werken in een risicovolle werkomgeving. En die aan specifieke veiligheidseisen en voorschriften moeten voldoen. VOL staat dan ook voor: veiligheid voor operationeel leidinggevenden.
  3. VIL-VCU cursus: een VIL-VCU is voor intercedenten of leidinggevenden van uitzendbureaus.

Wij zijn CCV gecertificeerd. Daarom is het mogelijk om voor onze VCA training nascholingspunten voor code 95 te halen.

VCA cursus en examen

Met een VCA diploma laat je zien dat veiligheid op de werkvloer voorop staat. Je bent op de hoogte van risico’s en hoe je deze kunt beperken.

E-learning om voor te bereiden
Effectieve cursusdag
Deskundige instructeurs
VCA examen
Hoog slagingspercentage

Training boeken

VCA cursus en examen bij BIJDA

Training

Deskundige trainers

Effectief

Effectieve cursusdag

E-learning

Bereid je online voor

Aanmelden voor onze VCA cursus en examen

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

contact BIJDA

Vragen? Neem contact met ons op.

Onze certificaten