Cursus boomverzorging – Klim en werktechnieken in bomen 1, 2 en 3

In de vierdaagse cursus boomverzorging klim en werktechnieken 1 leert de deelnemer veilig en verantwoord eenvoudige snoeiwerkzaamheden in de boom uitvoeren door verschillende werktechnieken.

In de driedaagse cursus boomverzorging klim en werktechnieken 2 leert de deelnemer veilig werken met de motorkettingzaag in de boom. De basis uit de training boomklimmen 1 wordt uitgebreid naar een professioneler niveau.

In de driedaagse cursus boomverzorging klim en werktechnieken 3 leert de deelnemer het afbreken en snoeien van grote bomen op moeilijke plaatsen. Na deze training heeft de cursist alle kennis en kunde in huis om door middel van klimtechnieken bomen (onafhankelijk van grootte en standplaats) te snoeien of te verwijderen.

cursus boomverzorging

 

Cursus boomverzorging – Zaagcursussen op verschillende niveaus

De kettingzaag wordt voor allerlei doeleinden ingezet. Van lichte snoeiwerkzaamheden of het korten van brandhout tot het vellen van zware, moeilijke bomen. Om iedere professional op zijn of haar eigen niveau op te leiden hebben wij verschillende kettingzaag cursussen beschikbaar: van geen tot veel ervaring met de motorkettingzaag.

Bekijk ons aanbod aan NKC-trainingen. Sinds het begin van 2021 bestaat er een nieuw kettingzaag certificaat: het NKC. Met het behalen van dit certificaat bewijst de gebruiker van de kettingzaag dat hij voldoet aan de eisen zoals gesteld in de VBNE (vereniging van bos- en natuurterreineigenaren) richtlijn.

Om onze zaagcursussen nog beter te maken, hebben wij een instructiewagen voor zagen onder spanning ontworpen. Dit is een aanhangwagen die hout onder spanning na simuleert op élke locatie (dus geen moeilijke uitstapjes meer naar het bos om bomen onder spanning te zoeken).

Ook hebben we meer kettingzaagcursussen beschikbaar, zoals hout onder spanning, specialistische velling en vanuit de hoogwerker.

Cursus boomverzorging

Boomveiligheidscontroleur

In het kader van de zorgplicht voor bomen speelt de boomveiligheidscontroleur een belangrijke rol in het bevorderen van een veilige omgeving van de boom. Met de boomverzorger cursus tot boomveiligheidscontroleur leert de cursist ziektes en (potentiële) gebreken aan bomen herkennen. Bekijk de training tot boomveiligheidscontroleur